Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας

Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μπόγρη, χθες 6 Φεβρουαρίου 2020,  η Ημερίδα με θέμα "Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια" υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας, Εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ενημερώθηκαν για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών σε αντίθεση με την λανθασμένη αντίληψη όλων μας και για το ρεκόρ της "πρωτιάς" που δυστυχώς κατέχει η Ελλάδα στην υπερβολική χρήση αυτών. Η ενημέρωση έγινε από την  Dr. Στυλιανή Συμπάρδη, Παθολόγο - Λοιμωξιολόγο Δ/α Α' Παθολογικής Κλινικής Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας.
Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για το πως μπορούμε να προφυλαχτούμε από τις λοιμώξεις μέσω εμβολίων και μέτρων προφύλαξης.  Η ενημέρωση έγινε από την Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά Δίκτυα κυρία Νταίζη Παπαθανασοπούλου.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, ένα παιδικό βιβλίο και βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παναγόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Παντελή Διολέτη και την Εκπρόσωπο Δήμου Σαλαμίνας κ. Θεοχαρούλα Κοντούλη και ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες παρόμοιες εκδηλώσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη χαρά σήμερα η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας επισκέφτηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Μπόγρη Θεοδωρακοπούλου.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν όλα τα κύρια θέματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες του Νησιού μας όπως και προτάσεις για την άμεση ή έμμεση επίλυση τους.
Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά των χερσαίων και θαλάσσιων συγκοινωνιών, η έλλειψη κύριων ειδικοτήτων γιατρών από το Κέντρο Υγείας,  και η άμεση συνεργασία και ενημέρωση από της Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας με την Ένωση Τριτέκνων.
Η Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι στο Κέντρο Υγείας πλέον υπάρχει Παιδίατρος η οποία βρίσκετε εκεί μία φορά την εβδομάδα. Μετά από τηλεφωνική επιβεβαίωση που ζήτησε η ίδια από την αρμόδια αρχή, ενημερωθήκαμε ότι επιπλέον υπάρχει και δεύτερη Παιδίατρος. Την μια βδομάδα θα βρίσκετε στο χώρο του Κέντρου Υγείας η μία και την δεύτερη βδομάδα θα βρίσκονται και οι δύο, και ου το καθεξής.
Το ενδιαφέρον και η προθυμία της Αντιπεριφερειάρχη να βοηθήσει στη επίλυση των προβλημάτων ήταν πάνω από τις προβλεπόμενες προσδοκίες μας και την ευχαριστούμε θερμά για τα όσα προτίθεται να κάνει για το Νησί μας και όλους τους συμπολίτες μας.
Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι σωστοί σε θέση ισχύς και με θέληση να εφαρμόσουν νόμους και προγράμματα. Πιστεύουμε στην νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη και ελπίζουμε να συνεχίσει την θητεία της τόσο δυναμικά όσο έχει αποδείξει τους τελευταίους 5 μήνες.