Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας

Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Εν όψη των εορτών και γνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη στήριξης και προσφοράς που έχει όλος ο κόσμος λόγω των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι, χθες Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, 2020,  η Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας επισκέφτηκε το παράρτημα του Χαμόγελου του Παιδιού στο Περιστέρι.

Μετά από μια σύντομη ξενάγηση των εγκαταστάσεων και την ενημέρωση των δράσεων του Ιδρύματος, η Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας παρέδωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού κούτες που περιείχαν ρουχισμό και παιχνίδια.

Οι παιδικές φωνούλες ηχούσαν σε όλο το κτήριο θυμίζοντας μας πως μέσα στον καθένα μας δεν πρέπει να λείπει ποτέ το παιδικό πνεύμα έτσι ώστε να βγαίνει η καλοσύνη που πηγάζει μέσα στον καθένα μας και να μας υπενθυμίζει πως όλοι είμαστε άξιοι να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας, μικρό ή μεγάλο, με λίγα ή πολλά κερδίζοντας ως ανταμοιβή το χαμόγελο που βγαίνει στα μάτια και στα χείλη τους.

Καλές γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!!







Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


 Απόψε στην Κοινότητα Αμπελακίου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Κλήρωση της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας.

Αρχικά η κλήρωση ήταν να πραγματοποιηθεί με την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2020.  Λόγω των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν αρχές Νοεμβρίου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και μέσα σε αυτά και τα Πρακτορεία Τυχερών Παιχνιδιών, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. η κλήρωση τελικά να γίνει σε ζωντανή σύνδεση με κάθε διαφάνεια, σήμερα 19 Δεκεμβρίου, 2020.

Ο τυχερός λαχνός ήταν το νούμερο 0161.

Η Ένωση Τριτέκνων ευχαριστεί το Κρεοπωλείο Ρίζου (Παλούκια Σαλαμίνας) για την ευγενή χορηγία του έπαθλου το οποίο ήταν ένα γουρουνόπουλο.

Επίσης, ευχαριστεί την Πρόεδρο της Κοινότητας Αμπελακίου κα. Σταυρούλα Μαγιάτη για την συνεχή στήριξη της προς το έργο και τους στόχους του Συλλόγου.  Να σημειωθεί ότι η κα. Μαγιάτη ήταν η εκλεκτή της Ένωσης που τράβηξε τον τυχερό λαχνό!

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που συμβάλλατε στην προσπάθεια αυτή της Ένωσης Τριτέκνων προσφέροντας είτε λίγα είτε πολλά για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και στις φετινές γιορτές!!

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!!


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΡΙΖΟΥ

 

Ευχαριστούμε την κ. Φωτούλα Ρίζου που δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας προσφέροντας 12% (δώδεκα τις εκατό) έκπτωση στις αγορές των προϊόντων που προσφέρει το κατάστημα της.
Επίσης το Κρεοπωλείο Ρίζου τώρα έχει στην διάθεση όλων και ψητά στη σούβλα και με διανομή στον χώρο σας!!

Βασική προϋπόθεση των μελών η προσκόμιση της κάρτας μέλους σε ισχύ.

Ακτή Σαλαμινομάχων 36, Παλούκια
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  2104673926


Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΜΑΡΚΕΤ ΜΥΛΩΝΑΣ


Ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα Φράγκου και τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά που δέχτηκαν την πρόταση συνεργασίας της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας προσφέροντας 10% (δέκα τις εκατό) έκπτωση σε όλα τα προϊόντα που διαθέτει το νέο τους κατάστημα.

Εξαιρούνται της προσφοράς τα νωπά προϊόντα.

Βασική προϋπόθεση των μελών η προσκόμιση της κάρτας μέλους σε ισχύ.

Με την ευκαιρία, η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται να είναι καλορίζικο το νέο μαγαζί και καλές δουλειές.

Λεωφόρος Φανερωμένης, δίπλα στο συνεργείο της Renault

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  211 1195607 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Τεράστια τα προβλήματα που χτύπησαν την Σάμο και τους συμπολίτες μας μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, 2020.

Στο πλάι των συνανθρώπων μας και πάλι η Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας προσφέροντας τα αναγκαία αγαθά που κατάφερε να συλλέξει με την βοήθεια των μελών του Συλλόγου.



 

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΕΡΚΟΥ

 

Ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα Φέρκου που δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας με την Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας προσφέροντας 10% (δέκα τις εκατό) έκπτωση στις υπηρεσίες της.


Βασική προϋπόθεση των μελών, η προσκόμιση της κάρτας μέλους σε ισχύ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974414224

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ HOUSE OF HONEY


 Ευχαριστούμε την κ. Φανή Σαρρή που δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας με την Ένωση Τριτέκνων Σαλαμίνας προσφέροντας έκπτωση 10% (δέκα τις εκατό) στα προϊόντα που διαθέτει το νέο της κατάστημα.

Βασική προϋπόθεση των μελών η προσκόμιση της κάρτας μέλους σε ισχύ.

Με την ευκαιρία, η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται να είναι καλορίζικο το νέο μαγαζί και καλές δουλειές!


Λεωφόρο Σαλαμίνας 28, Σαλαμίνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6988044852

Ώρες λειτουργίας:  5:30μμ - 8:30μμ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ "ΠΕΡΙΚΛΗΣ"


 Ευχαριστούμε τον κ. Περικλή Κολιόπουλο που δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας με τον Σύλλογο μας προσφέροντας 10% (δέκα τις εκατό) έκπτωση για τις υπηρεσίες του.

Βασική προϋπόθεση των μελών μας η ανάδειξη κάρτα μέλους σε ισχύ.

"ΠΕΡΙΚΛΗΣ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ"

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6906628466 - 6989427873

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Ι. ΠΑΛΛΑ


 Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλειο Ι. Πάλλα, (Χειρούργο Οδοντίατρο, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών), που δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας με τον Σύλλογο μας, προσφέροντας 20% (είκοσι τις εκατό) έκπτωση για τις υπηρεσίες του και 10% (δέκα τις εκατό) για προσθετικές εργασίες.

Βασική προϋπόθεση των μελών μας η ανάδειξη κάρτα μέλους σε ισχύ. 


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΠΑΛΛΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Λεωφ. Σαλαμίνος 264, Σαλαμίνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:   2104650181 - 6944562354

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Νιώθοντας τον πόνο και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας στο πρώτο του συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει  αποστολή ρουχισμού στην πολύπαθη Καρδίτσα.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε σήμερα, 1 Οκτωβρίου, 2020.

Μπορεί να φαίνεται ως μια σταγόνα στον ωκεανό αλλά είναι ένας τρόπος να συμβάλλουμε όλοι, όπως και όσο μπορούμε, για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που πλήττουν την περιοχή της Καρδίτσας.




 

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΚΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ



Ευχαριστούμε την κα. Στυλιανή  Σκιά (PT, OMT) που δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας με τον Σύλλογο μας προσφέροντας 30% (τριάντα τοις εκατό) έκπτωση για τις υπηρεσίες της. 



Βασική προϋπόθεση των μελών μας η ανάδειξη κάρτα μέλους σε ισχύ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΚΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Ακτή Καραϊσκάκη και Γ. Λουκά 1
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6934 542 509













Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΤ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ κ. ΣΠΥΡΟ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ



Προηγήθηκε της τηλε-συνάντησης κατάθεση υπομνήματος απο την Παννελαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων ΠΟΤ προς το Υπ Τουρισμου  τον κ. Χάρη Θεοχάρης με τις προτάσεις μας
Κατά την διάρκεια της τηλεσυνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Κοινωνικό Τουρισμό Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ.  Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε σε όλες τις προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε Οι οποίες προτάσεις   για να πραγματοποιηθούν εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος του κονδυλίου που αφορά το κομμάτι αυτό του ΟΑΕΔ  το οποίο ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια  Σε συνάρτηση με το εν λόγω κονδύλιο όπως εξήγησε συνδέονται οι προτάσεις μας που αφορούν την αύξηση των διανυκτερεύσεων, την κάλυψη των εισιτήριων μετακίνησης των δικαιούχων, τον εκδρομικό τουρισμό…. οι οποίες θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εφόσον αυξηθεί το κονδύλιο προς τον ΟΑΕΔ
Στην πρόταση μας που αφορά την αύξηση των ηλικιακών ορίων των προστατευόμενων τέκνων απάντησε πως δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο  προς στιγμήν Όπως μας ενημέρωσε υπάρχει προγραμματισμός αύξησης κονδυλίου προς τον ΟΑΕΔ με στόχο την στήριξη του τουρισμού από μέρους της Κυβέρνησης ο οποίος έχει πληγεί επίσης  λόγω του κορωνοϊού
Ήταν θετικοί απέναντι στις προτάσεις που κατέθεσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων ΠΟΤ και αναμένουν τις ενημερώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με  ένα πιο ενισχυμένο πρόγραμμα  όπως μας είπε κοινωνικού τουρισμού  από την επόμενη τουριστική χρονιά περιλαμβανομένης και της επιδότησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μετακίνησης
Τις επόμενες μέρες θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές.
Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως. Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου. Απο 1/8/20  ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
Συμμετεχοντες στην τηλεσυναντηση  παρουσια του Διοικητη του ΟΑΕΔ και του Γενικου Διευθυντη ηταν :
Άννα Ευθυμίου Βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης
Αντώνης Ντιούδης (Πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ)
Νίκη Πρωτονοταρίου (Ταμίας Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) και Πρόεδρος της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας)

ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π.Ο.Τ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γρ. Α’ & Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ


 Προηγήθηκε της τηλε-συνάντησης κατάθεση υπομνήματος απο την Παννελαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων ΠΟΤ προς το Υπ. Παιδείας την κα Κεραμέως με τις προτάσεις μας .
Κατα την διάρκεια της τηλεσυνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προσλήψεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Ο πρόεδρος της Παννελαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ κ Αντώνης Ντιούδης τόνισε οτι το παρών καθεστώς προσλήψεων σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου είναι άδικο διότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε έναν τρίτεκνο εκπαιδευτικό γονέα και σε έναν άγαμο. Ζητήθηκε να επανέλθει το σύστημα των ποσοστώσεων.
Παρουσία του νομικού συμβούλου κα Γκίκα στην τηλε-συνάντηση αποδείξαμε οτι δεν τίθεται θέμα νομικού κολλήματος για τις ποσοστώσεις και δεν παραβιάζεται η ισότητα (άρθρο 21 συντάγματος παρ.5,6) Επίσης τονίστηκε οτι για να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν θα πρέπει πρώτα η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν παιδιά.
Ζητήθηκε απο μέρους της Ομοσπονδίας να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση με περισσότερη ευαισθησία και στο θέμα των μεταθέσεων – αποσπάσεων ώστε να μην χωρίζονται οι οικογένειες .
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας οτι τα παιδιά είναι η άμεση προτεραιότητα μας για να υπάρξει μέλλον σε αυτή τη χώρα.  
Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν:
Αντώνης Ντιούδης (πρόεδρος ομοσπονδίας τριτέκνων ΠΟΤ)
Γεράσιμος Πουλάκης (πρόεδρος τριτέκνων Δήμου Αθηναίων) ο οποίος έκανε παρέμβαση σχολιάζοντας την αλλαγή η οποία έγινε στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα Πειραματικά σχολεία


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΚΔΑΠ)

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι μια κοινωνική δομή που εξασφαλίζει στους γονείς τον αναγκαίο ασφαλή και προστατευμένο χώρο εξωσχολικής απασχόλησης των παιδιών τους.

Παράλληλα προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών μια ποικιλία δημιουργικών δραστηριοτήτων. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου.

Επίσης, η βέλτιστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας, είναι η δημογραφική συρρίκνωση του πληθυσμού. Κάθε χρόνο, όλο και λιγότερα παιδιά γεννιούνται. Μία μείωση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και χρόνο με τον χρόνο, μάλιστα, ίσως αυξηθούν και οι ρυθμοί μείωσης των γεννήσεων. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά και προφανείς.

Αν κάνουμε μία έρευνα μεταξύ νέων ζευγαριών ή γενικότερα μεταξύ του πληθυσμού νέων, ηλικίας από 20 έως 40 ετών, και τους ρωτήσουμε αν σκοπεύουν να κάνουν παιδιά, αν θέλουν να κάνουν παιδιά, πόσα παιδιά θα ήθελαν να κάνουν και για ποιους λόγους θεωρούν ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια, οι απαντήσεις που θα παίρναμε θα ήταν όλες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με οικονομικούς παράγοντες. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, στον οποίο μία ιδιωτική δομή απασχόλησης του παιδιού μετά το σχολείο θα μπορούσε να είναι η λύση.


ΚΔΑΠ - Το κοινωνικό πολυεργαλείο
 
  • Αποτελούν πυλώνα κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς
     
  • Ενισχύουν τη συμμετοχή των παιδιών στη δημιουργική μάθηση
     
  • Βοηθούν στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σχεδόν όλο τον χρόνο
     
  • Αποτελούν λύση στις οικογένειες με εργαζόμενη μητέρα
     
  • Μακριά από τυπολατρείες κ φορμαλισμούς τα ΚΔΑΠ αποτελούν ανάσα χρόνου για γονείς εργαζόμενους που μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους όχι σε ένα συνηθισμένο χώρο παρκαρίσματος βλέπε παιδότοπο, αλλά σε ένα χώρο απασχόλησης της φαντασίας και της δημιουργικής έκφρασης
     
  • Η επιδότηση του ΕΣΠΑ αποτελεί οικονομικό πολυεργαλείο, αφού οι περισσότεροι γονείς ανακαλύπτουν μια μοναδική ευκαιρία να στηρίξουν και τη μάθηση των παιδιών τους.
     
  • Η εργαζόμενη μητέρα της μερικής απασχόλησης των 4 ωρών, η διαζευγμένη μητέρα , η άνεργη μητέρα βρίσκει πραγματικά τα ΚΔΑΠ ως σανίδα σωτηρίας να προσφέρει στο παιδί της δημιουργική απασχόληση, ενώ στην ίδια ευκαιρία για απασχόληση.
     
  • Τα ΚΔΑΠ μπορούν να συνεργάζονται με εκπαιδευτικές δομές κ να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους κ τη δημιουργική ικανότητα των παιδιών.
     
  • Τα ΚΔΑΠ ειδικά στους καλοκαιρινούς μήνες μπορούν να συνεργάζονται με αθλητικούς φορείς και να προσφέρουν και αθλητική ψυχαγωγία.
     
  • Τα ΚΔΑΠ μπορούν να αναπτύξουν ακόμη και επιστημονικές δεξιότητες, για παράδειγμα η ρομποτική αποτελεί πλεονέκτημα των ΚΔΑΠ και χιλιάδες πια μαθητές την μαθαίνουν μέσα από αυτά.
     
  • Τα ΚΔΑΠ με ωράριο λειτουργίας μετά το σχολείο αποτελούν την καλύτερη εκπαιδευτική και κοινωνική πρόταση της επόμενης γενιάς και ένα σημαντικό ερέθισμα για τους μελλοντικούς γονείς να κάνουν οικογένεια γιατί θα ξέρουν ότι οι οικονομικά ασθενούσες οικογένειες θα μπορούν να απολαμβάνουν την κάλυψη των προγραμμάτων κοινωνικής εναρμόνισης.
     
  • Τα ΚΔΑΠ αποτελούν το αντίδοτο στην ελιτίστικη εκπαίδευση, αποτελούν το εφαλτήριο για την καταπολέμηση  της εκπαιδευτικής κ κοινωνικής ανισότητας.
     
  • Τα ΚΔΑΠμεΑ αποτελούν σημαντικό κοινωνικό πυλώνα καταπολέμησης του ρατσισμού και της ένταξης των παιδιώνν με αναπηρία και σοβαρά μαθησιακά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
     
  • Τα ΚΔΑΠμεΑ προσφέρουν τη δυνατότητα σε γονείς που αντιμετωπίζουν τις δυσχέρειες και την ανταποδοτικότητα των διδάκτρων των ασφαλιστικών τους ταμείων να μπορούν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ να καλύπτουν οικονομικά τους γονείς και να ενισχύουν τις προσπάθειες τους για ομαλή ένταξη των παιδιών τους στην κοινωνική εκπαίδευση.

Νέες προοπτικές ανάπτυξης

Στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ δομων Γ1-Δ1 απασχολούνται την τελευταία τριετία σημαντικές ειδικότητες της εκπαίδευσης προσφέροντας εργασία σε ειδικότητες όπως δασκάλους, νηπιαγωγούς, γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, μουσικούς, καλλιτεχνικούς, θεατρολόγους, εικαστικούς, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, εργασιοθεραπευτές κοινωνικούς λειτουργούς ειδικότητες με μεταπτυχιακά κ έτσι δίνεται μια λύση σημαντική στο brain drain.

Το προσωπικό εξασφαλίζεται για 11 μηνη σύμβαση , συμβάλλοντας ενεργά στην καταπολέμηση της ανεργίας. Οι ιδιώτες επενδυτές ξοδεύουν μεγάλα κόστη συμβάλλοντας τρομερά στην οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας."

Στέλιος Καθαρός, PlanetxKids, Σαλαμίνα

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μπόγρη, χθες 6 Φεβρουαρίου 2020,  η Ημερίδα με θέμα "Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια" υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας, Εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ενημερώθηκαν για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών σε αντίθεση με την λανθασμένη αντίληψη όλων μας και για το ρεκόρ της "πρωτιάς" που δυστυχώς κατέχει η Ελλάδα στην υπερβολική χρήση αυτών. Η ενημέρωση έγινε από την  Dr. Στυλιανή Συμπάρδη, Παθολόγο - Λοιμωξιολόγο Δ/α Α' Παθολογικής Κλινικής Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας.
Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για το πως μπορούμε να προφυλαχτούμε από τις λοιμώξεις μέσω εμβολίων και μέτρων προφύλαξης.  Η ενημέρωση έγινε από την Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά Δίκτυα κυρία Νταίζη Παπαθανασοπούλου.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, ένα παιδικό βιβλίο και βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παναγόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Παντελή Διολέτη και την Εκπρόσωπο Δήμου Σαλαμίνας κ. Θεοχαρούλα Κοντούλη και ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες παρόμοιες εκδηλώσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη χαρά σήμερα η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας επισκέφτηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Μπόγρη Θεοδωρακοπούλου.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν όλα τα κύρια θέματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες του Νησιού μας όπως και προτάσεις για την άμεση ή έμμεση επίλυση τους.
Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά των χερσαίων και θαλάσσιων συγκοινωνιών, η έλλειψη κύριων ειδικοτήτων γιατρών από το Κέντρο Υγείας,  και η άμεση συνεργασία και ενημέρωση από της Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας με την Ένωση Τριτέκνων.
Η Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι στο Κέντρο Υγείας πλέον υπάρχει Παιδίατρος η οποία βρίσκετε εκεί μία φορά την εβδομάδα. Μετά από τηλεφωνική επιβεβαίωση που ζήτησε η ίδια από την αρμόδια αρχή, ενημερωθήκαμε ότι επιπλέον υπάρχει και δεύτερη Παιδίατρος. Την μια βδομάδα θα βρίσκετε στο χώρο του Κέντρου Υγείας η μία και την δεύτερη βδομάδα θα βρίσκονται και οι δύο, και ου το καθεξής.
Το ενδιαφέρον και η προθυμία της Αντιπεριφερειάρχη να βοηθήσει στη επίλυση των προβλημάτων ήταν πάνω από τις προβλεπόμενες προσδοκίες μας και την ευχαριστούμε θερμά για τα όσα προτίθεται να κάνει για το Νησί μας και όλους τους συμπολίτες μας.
Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι σωστοί σε θέση ισχύς και με θέληση να εφαρμόσουν νόμους και προγράμματα. Πιστεύουμε στην νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη και ελπίζουμε να συνεχίσει την θητεία της τόσο δυναμικά όσο έχει αποδείξει τους τελευταίους 5 μήνες.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Την πίτα του, για το καλό της νέας χρονιάς, έκοψε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας, σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2020, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίου.
Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για όλη την σκληρή δουλειά που κάνουν για να έχουν αποτέλεσμα στο δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν και για την άψογη συνεργασία μεταξύ τους.
Το "φλουρί" έτυχε στην Πρόεδρο της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας, κ. Νίκη Πρωτονοταριου.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ




Σε ένα όμορφο κλίμα χαρούμενης διάθεσης και αισιοδοξίας για την καινούρια χρονιά πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνας.
Η Πρόεδρος, Νίκη Πρωτονοταρίου, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο, ευχήθηκε ότι καλύτερο για το 2020 και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο, ο οποίος και εκείνος με την σειρά του μετέφερε τις ευχές του και επισήμανε την άψογη συνεργασία του με τον Σύλλογο, δεσμεύοντας την συνέχεια αυτής.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, Δημήτρης Μακρόπουλος ο οποίος μετά τις ευχές του επισήμανε το σπουδαίο και ιερό έργο της Ένωσης Τριτέκνων συγχαίροντας τους για το δύσκολο έργο τους και τονίζοντας πως για ότι χρειαστούν θα είναι δίπλα τους.  Επίσης δεσμεύτηκε, μετά από παρέμβαση της Προέδρου, να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί την επίτευξη της εξομοίωσης τριτέκνων πολυτέκνων και επίσης να ακούσει προτάσεις που αφορούν την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αυτό του Δημογραφικού.
Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος Πάτερ Αναστάσης.
Οι τυχεροί των «φλουριών» για το 2020 ήταν η κυρία Χαρίκλεια Μαμμή, η κυρία Ευγενία Κρανιδιώτη και ο τέως Κοινοτικός Σύμβουλος κύριος Γιάννης Μαμμής.
Επίσης η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τριτέκνων ευχαριστούν θερμά τις κυρίες Λουίζα Διολή και Φωτεινή Δοκέρη για την εθελοντική τους βοήθεια  προς τον Σύλλογο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος, ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Γεράσιμος Πουλάκης, η εκπρόσωπος κ. Μαούνη της Βουλευτη Β’ Πειραια κ. Νίνα Κασιμάτη, ο Πολιτευτής ΝΔ Β’ Πειραιά κ. Ανδρέας Παλευρατζής, η Πολιτευτής ΝΔ Β’ Πειραιά κ. Σαββίνα Βυθιτζή, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων κ. Κώστας Λένης, ο Αντιδήμαρχος Δημοσίων Έργων κ. Νίκος Κόγιας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων κ. Σταυρούλα Μαγιάτη, η Αντιπρόεδρος Βιβλιοθήκης-Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας κ. Σοφία Καρνέση, η Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Μίχα, ο τέως Δήμαρχος Αμπελακίου και νυν Δημοτικός Σύβουλος κ. Στέλιος Γκίνης, ο τέως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σκιαθίτης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ. Σπύρος Ζούγρης, κ. Ιωάννα Κανάκη, κ. Μαρία Γεροντιώτου, κ. Μαρία Αλαμάγκου και κ. Μαρία Στιβακτάκη, ο αντιπρόσωπος της Εφημερίδας «Ανατροπές» κ. Μάριος Θεοχάρης, ο αντιπρόσωπος της Εφημερίδας «Νέα Σαλαμίνα» κ. Ειρήνη Ροκίδη, ο αντιπρόσωπος της Εφημερίδας «Σαλαμίνια» κ. Μιχάλης Σάντος, από την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας η Πρόεδρος κ. Σόνια Μιχάλαρου, η Γραμματέας κ. Γώγα Δρυγούτη και η Υπεύθυνη Γυναικών κ. Ευγενία Κρανιδιώτη, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας κ. Τζίνα Βούλγαρη και ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Γιαννούλης, ο τέως Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. και νυν Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Πόρτο Φίνο» κ. Γρηγόρης Αργυρός, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Βροντού» κ. Χρήστος Μαστρογιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Ζωή» κ. Μαριέττα Μιχαήλ και η Γραμματέας κ. Ρούλα Ραπατζίκου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Σεληνίων κ. Δημήτρης Παπαγγελάκης, από την Συντονιστική Επιτροπή των Κ.Α.Π.Η. Αγ. Νικολάου η κ. Χρυσούλα Σπυροπούλου, η φίλη και ηθοποιός κ. Ρούλα Πανούσου και τέλος από την Θεατρική Ομάδα «Ονειροτεχνίες» ο κ. Αντώνης Γκουρνέλης.